У Повітряних силах розповіли, скільки F-16 може отримати Україна у першій хвилі допомоги

Читать на русском
Ігнат зазначив, що зараз Україна використовує чотири типи радянських літаків. Постачання багатоцільових F-16 дозволить замінити всі ці типи бойових машин.
Фото: U.S. Air Force

Західні партнери можуть надати Україні кілька десятків літаків F-16 у першій хвилі допомоги.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, союзники не будуть передавати винищувачі поштучно. Очікується, що Україна на першому етапі отримає щонайменше одну ескадрилью F-16.

«Літаки будуть передаватися підрозділами, а це мінімум ескадрилья. У нашому варіанті це понад 12 літаків, а в західних партнерів – до 18. Таким чином, кілька десятків літаків можуть бути передані Україні спочатку, для вирішення поточних завдань», – заявив Ігнат.

Спікер зазначив, що зараз Україна використовує чотири типи основних літаків – СУ-24, СУ-25 СУ-27 і МіГ-29. Постачання багатоцільових F-16 дозволить замінити всі ці типи радянських бойових машин.

«Кількість техніки, якщо він один виконує всі ті функції, що й інші, може бути меншою, ніж було в Україні до початку повномасштабного вторгнення. Тому про кількість ми говоримо з розумінням, коли, де та на якому напрямку потрібно виконувати ті чи інші завдання», – уточнив Ігнат.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США та союзники готові надати Україні F-16.

Також відомо, що американський лідер Джо Байден підтримав підготовку українських пілотів на F-16. Крім того, у США дійшли висновку, що українські льотчики здатні опанувати винищувачі F-16 за чотири місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: