ЗМІ дізналися, хто в адміністрації Байдена пролобіював передачу Україні літаків F-16

Читать на русском
Всього за кілька тижнів один із членів команди Байдена заручився підтримкою всієї адміністрації, і перед самітом «Великої сімки» офіційно рекомендував президенту США дати добро на навчання пілотів і передачу F-16.
Фото: U.S. Air Force

Американська влада змінила свою позицію щодо літаків F-16 для України ще у квітні, цьому посприяли дії одного з членів команди Джо Байдена.

Такого висновку дійшли журналісти The New York Times.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

За їх даними, зміну курсу США щодо F-16 ініціював міністр оборони Ллойд Остін.

У другій половині квітня він взяв участь у засіданні у форматі «Рамштайн». Після повернення у Вашингтон Остін сказав чиновникам адміністрації Байдена, що США мають переглянути позиції щодо навчання пілотів і, щонайменше, дозволити іншим країнам передавати Україні західні винищувачі.

За кілька тижнів глава Пентагону заручився одностайною підтримкою представників команди Байдена і перед самітом «Великої сімки» офіційно рекомендував президенту США дати добро на навчання пілотів і передачу бойових літаків.

Нагадаємо, 21 травня Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських військових для роботи із західними винищувачами. Разом з тим, Держдеп назвав передачу F-16 Україні пріоритетом для США.

Раніше в американських ВПС назвали можливі терміни постачання літаків F-16 до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: