Дві країни Європи очолять «коаліцію винищувачів» для військової допомоги Україні

Читать на русском
Прем'єр-міністри країн домовилися працювати над створенням коаліції із закупівлі F-16 для України.
mil.in.ua

Прем'єр-міністри Великої Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі у вівторок, 16 травня, на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились сприяти створенню міжнародної коаліції з посилення ППО України.

Про це йдеться у матеріалі Barron's.

Згідно із заявою прессекретаря голови британського уряду, Ріші Сунак і Марк Рютте домовились, що «працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для надання Україні бойових повітряних сил і засобів, надаючи підтримку в усьому – від навчання до придбання винищувачів F-16».

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

Сунак вкотре наголосив, що Україна має стати членом НАТО.

Також прем’єр Британії підкреслив, що обговорив із нідерландським колегою надання Києву довгострокової допомоги у сфері безпеки, «аби гарантувати, що українці зможуть стримувати напади в майбутньому».

Варто зазначити, у зверненні Володимир Зеленський також оголосив, що Велика Британія, Нідерланди та Франція долучились до так званої коаліції винищувачів.

Нагадаємо, що Україна хоче отримати від союзників 40-50 винищувачів F-16.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що союзники не мають раціональних причин відмовляти Україні в наданні сучасних літаків.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що надання Україні F-16 є питанням часу і буде прив'язане до результатів контрнаступу.

Тим часом, Нідерланди розглядають варіанти передачі Україні винищувачів F-16. А Велика Британія цього літа розпочне початкову фазу навчання українських пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: