Навчання українських пілотів на F-16 ще не розпочалося – Ігнат

Читать на русском
Речник зазначив, що йому вже кілька разів доводилося спростовувати інформацію про старт навчання українських льотчиків на західних винищувачах.
Фото: Кадр із телеефіру

У Повітряних силах ЗСУ спростували інформацію про те, що українські пілоти вже почали навчатися управлінню винищувачами F-16.

Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Стало відомо, яка країна може першою передати Україні F-16Першою країною, яка передасть Україні F-16 можуть стати Нідерланди, сказав радник глави Міноборони. У Європі не виключають, що Україна зможе отримати винищувачі вже до осені.

За його словами, наразі триває підготовка фахівців до початку занять.

«Ми маємо передові групи, вони вже виїхали до країн, які можуть надати нам майданчики для навчань. Вивчається, як проходитиме цей процес. Самих пілотів ще немає. Всі очікують», – розповів Ігнат.

Речник зазначив, що йому вже кілька разів доводилося спростовувати інформацію про навчання українських пілотів.

«Протягом тривалого часу я змушений, на жаль, спростовувати щоразу заяви про те, що пілоти навчаються в США, Європі. Десь раз на місяць з'являються такі новини, щоразу доводиться ставити крапки над «i». Тому не треба давати якоїсь зайвої надії», – заявив Ігнат.

Він додав, що ЗСУ не можуть направити на навчання велику кількість пілотів, оскільки «комусь ще потрібно воювати».

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських військових для роботи із західними винищувачами, а вчора голова євродипломатії Жозеп Боррель заявив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 нібито вже стартувало.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що відомо про перспективи американських літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: