Україна збила за допомогою системи Patriot щонайменше один російський винищувач – CNN

Читать на русском
Українські військові збили щонайменше один російський винищувач за допомогою ЗРК Patriot, повідомили представники Пентагону та Конгресу США.
Фото: dpa

Українські військові за останні тижні збили щонайменше один російський винищувач за допомогою американського зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це CNN розповіли представники Пентагону та Конгресу США.

Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропагандиПро знищення якої західної військової техніки, переданої Україні, заявляло російське міноборони.

Вони навели це як приклад імпровізації, до яких Україна змушена вдаватися без західних винищувачів.

Російські літаки переважно не перетинають оборонні лінії, тому Україні важко націлюватися на них за допомогою систем меншої дальності, таких як NASAM. За словами американських чиновників, Patriot націлюється на винищувачі, які бомбардують мирні населені пункти України.

Чиновники зазначили, що Україна сама несе відповідальність за рішення про те, коли та як задіяти Patriots для захисту населення.

За словами деяких співробітників Конгресу, постачання Україні західних літаків полегшило б завдання зі знищення російських винищувачів і позбавило б необхідності витрачати дорогі боєприпаси Patriot, призначені для перехоплення балістичних ракет.

При цьому, за словами джерел телеканалу, адміністрація Джо Байдена в останні тижні сигналізувала європейським союзникам, що США дозволять їм поставити винищувачі F-16 в Україну. Але офіційних запитів із цього приводу поки що немає.

Нагадаємо, днями російське міноборони заявило, що ракетою «Кинджал» нібито було знищено зенітний ракетний комплекс Patriot у Києві. У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому це неможливо.

Пізніше телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що в результаті атаки 16 травня було пошкоджено два компоненти Patriot.

Юрій Ігнат заявив, що навіть якщо система зазнала якихось пошкоджень, вони будуть швидко усунуті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: