Росія збрехала про знищення Patriot, але установка все ж таки могла отримати пошкодження – CNN

Читать на русском
Наразі американський уряд оцінює розмір можливої шкоди. Докладний аналіз стану системи дозволить визначити, чи можна буде відремонтувати систему на місці, чи її доведеться вивезти з України.
Фото: defence-ua.com

Система ППО Patriot могла отримати пошкодження під час ракетного удару росії по Києву минулої ночі.

Про це повідомляє CNN із посиланням на неназваного представника американського уряду.

За даними ЗМІ, інформація про знищення комплексу, яка сьогодні активно розповсюджувалася представниками країни-окупанта, не відповідає дійсності.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

При цьому в США визнали, що удар рф все ж таки міг пошкодити один з переданих ЗСУ комплексів.

Наразі американський уряд оцінює розмір можливої шкоди. Докладний аналіз стану системи дозволить визначити, чи можна буде відремонтувати систему на місці, чи її доведеться вивезти з України.

За даними журналістів, ЗСУ в даний час мають дві системи ППО Patriot: одну передана США, а інша - спільно Німеччиною і Нідерландами. Поки що неясно, яка з цих систем була потенційно пошкоджена.

Разом з тим, офіційні особи США вже мають уявлення про те, як росія змогла виявити систему Patriot. В уряді вважають, що окупанти вловили сигнали, що походять від комплексу - система Patriot оснащена потужним радаром, випромінювання від якого дозволяє противнику визначити її місцезнаходження.

Нагадаємо, у Міноборони рф сьогодні заявили, що «високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинжал» у місті Київ уражений зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США». Представник Повітряних сил ЗСУ відмовився коментувати цю заяву.

Раніше повідомлялося, що минулої ночі росіяни атакували Україну 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 були збиті, у тому числі 6 «Кинджалів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: