У Повітряних силах прокоментували інформацію про пошкодження Patriot в Україні

Читать на русском
Система Patriot в Україні працює, і, можливо, навіть працювала цієї ночі. Якщо комплекс і отримав якісь пошкодження, вони будуть швидко усунуті.
armyinform.com.ua

Навіть якщо американська система Patriot зазнала якихось пошкоджень під час ракетного обстрілу, вони будуть швидко усунуті.

В ефірі телемарафону представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що Patriot працює.

«Ми, мабуть, дотримуючись усіх стандартів країн НАТО, говоримо в режимі реального часу: «Вибачте, без коментарів». І тримали це «без коментарів» упродовж дня, доки вже американська преса з посиланням на джерела видає таку інформацію. Я вчора вже казав, що Patriot знищити одним «Кинджалом» – це нереалістичні речі. Якщо там є якісь пошкодження, то я думаю, що їх буде відновлено. І Patriot працює, і можливо навіть працював і цієї ночі», – сказав він.

Нагадаємо, напередодні телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що в результаті атаки 16 травня було пошкоджено два компоненти Patriot.

При цьому російське міноборони заявило, що зенітний ракетний комплекс Patriot у Києві був знищений ракетою «Кинджал». У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому це неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: