У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому неможливо знищити Patriot ударом «Кинджала»

Читать на русском
У Повітряних силах ЗСУ закликали не перейматися долею американських Patriot в Україні – знищити систему одним ударом Кинджала неможливо.
Фото: Повітряні сили ЗСУ

У Повітряних силах ЗСУ закликали громадськість не перейматися долею американських Patriot в Україні. Система досить складна, її складові розташовані на відстані один від одного, і знищити Patriot ударом ракети «Кинджал» неможливо.

Про це в ефірі телемарафону сказав Юрій Ігнат.

Усі шість ракет «Кинджал» під час нічної атаки були направлені на Київ – ІгнатКиїв залишається пріоритетною ціллю для росіян. Усі шість Кинджалів, збитих цієї ночі, були спрямовані у бік столиці.

«Вчора ми взагалі сказали, що не коментуємо слова Конашенкова, який взагалі вже вісім разів поспіль знищив весь склад нашої авіації... Я хочу сказати: не турбуйтеся про долю Patriot», – сказав Ігнат.

Він пояснив, що один дивізіон Patriot складається з командного пункту, в якому сидить бойова обслуга – відстежує цілі, отримує інформацію про повітряну обстановку в зоні своєї відповідальності, відпрацьовує повітряні цілі. Командний пункт може працювати у ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимах. «Саме автоматичний режим роботи Patriot дозволяє йому без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було минулої ночі», – зазначив Ігнат.

Інші складові дивізіону Patriot, розповів військовий, це радар, який забезпечує інформацією та знаходиться на відстані, а також до 8 пускових установок. У кожній установці є по чотири транспортно-пускові контейнери, які теж розташовані на певній відстані та забезпечують бойову роботу, тобто пуски ракет.

«Власне, це і є Patriot. Ну знищити систему якимось «Кинджалом», ну це неможливо. Тому все, що вони там розповідають, я думаю, нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди», – наголосив представник Повітряних сил.

Нагадаємо, російське міноборони вчора заявило, що ракетою «Кинджал» нібито було знищено зенітний ракетний комплекс Patriot у Києві. У Повітряних силах ЗСУ не стали коментувати цю інформацію.

Пізніше телеканал CNN із посиланням на неназваного представника американського уряду повідомив, що система Patriot могла отримати пошкодження внаслідок ракетного удару.

У Білому домі цю інформацію не підтвердили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: