Яку західну військову техніку «знищила» армія рф за версією пропаганди

Читать на русском

Росія не змогла простити Україні знищення їхнього знаменитого гіперзвукового «Кинджала» американською системою Patriot і після масованого обстрілу 16 травня видала черговий фейк – нібито ця ракета знищила ЗРК у Києві. При цьому доказів своїх слів міноборони рф як завжди не надало: пропагандисти лише поширили відео з камери спостереження, на якому зафіксовано роботу якоїсь системи ППО та спалах невідомого походження. У Повітряних силах ЗСУ запевнили, що систему Patriot знищити одним «Кинджалом» нереально, вона працює, а навіть якщо й отримала якісь пошкодження, то незначні. Але аргументи не заважають російській пропаганді щодня у своїх зведеннях «знищувати» Patriot, HIMARS та іншу західну техніку. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Вранці 16 травня після масованого обстрілу Києва російське міністерство оборони заявило, що «високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинджал» у Києві вражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США».

Після того, як у Повітряних силах ЗСУ пояснили, що одним ударом «Кинджала» систему не зруйнувати через особливості її складових, росіяни випустили «уточнення» – «уражені та повністю знищені багатофункціональна станція радіолокації, а також 5 пускових установок ЗРК».

З перших днів появи в Україні американських систем залпового вогню M142 HIMARS російське міністерство оборони в кожному своєму зведенні згадує про «знищення» пускових установок. Якщо підрахувати, виходить, що окупанти знищили більше 70 пускових установок РСЗВ, хоча Україні їх передали близько двох десятків.

Також, за версією пропаганди, російські війська знищили майже всі американські самохідні артилерійські установки Paladin.

У січні США відправили Україні першу партію БМП Bradley – 60 одиниць. У квітні російське міноборони придумало «героїчну історію» про те, як їхній капітан «у складі штурмового загону відбив атаку, знищив чотири машини американського виробництва Bradley та підбив ворожий танк».

У лютому міноборони росії повідомило про «знищення» норвезького зенітного комплексу NASAMS, які Україна отримала восени.

Тиждень тому стало відомо, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow – росіяни вже заявили, що «перехопили вісім ракет».

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разів.

На інфографіці – топ найабсурдніших російських фейків про Україну під час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: