Удар рф майже не пошкодив систему Patriot, вона в робочому стані – CNN

Читать на русском
Представники американського уряду вважають, що Patriot потрібний лише невеликий ремонт, який можна виконати і в Україні.
Фото: ЕРА

Система ППО Patriot отримала мінімальні ушкодження внаслідок ракетного удару росії по Києву.

Про це повідомляє CNN із посиланням на трьох представників американського уряду.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Зазначається, що практично одразу після ракетної атаки США направили інспекторів для того, щоби оцінити можливі пошкодження.

Після аналізу всіх обставин офіційні особи дійшли висновку, що Patriot знаходиться в робочому стані, а радіолокаційна складова Patriot, один із найважливіших її елементів, ніяк не постраждала.

Представники американського уряду вважають, що Patriot потрібний лише невеликий ремонт, який можна виконати і в Україні.

Нагадаємо, російське міноборони вчора заявило, що ракетою «Кинжал» нібито було знищено зенітний ракетний комплекс Patriot у Києві. У Повітряних силах ЗСУ не стали коментувати цю інформацію.

Пізніше телеканал CNN із посиланням на неназваного представника американського уряду повідомив, що система Patriot могла отримати пошкодження внаслідок ракетного удару.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому неможливо знищити Patriot ударом «Кинджала».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: