Питання поставок Україні західних винищувачів буде обговорюватися у червні – Столтенберг

Читать на русском
Генсек зазначив, що сервісне обслуговування та забезпечення винищувачів боєкомплектом не менш важливі, ніж власне постачання бойових літаків.
Фото: Bloomberg

НАТО обговорить питання передачі Україні західних винищувачів під час зустрічі міністрів оборони країн-учасниць Альянсу.

Таку заяву зробив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг, його цитує Spiegel.

Винищувачі F-16: що відомо про перспективи отримання американських літаківУкраїна хоче одержати від союзників американські винищувачі F-16. Що про це відомо – на інфографіці.

Він нагадав, що деякі країни НАТО, зокрема Польща та Словаччина, вже передали Києву бойові літаки, хоч і радянської розробки.

«Можу сказати, що ми постійно обговорюємо питання, чи потрібні сучасні західні винищувачі як у НАТО, так і у відносинах з Україною. Я очікую, що ця тема порушуватиметься на зустрічі міністрів оборони країн НАТО у червні», – заявив Столтенберг.

Генсек додав, що питання обслуговування винищувачів також є дуже важливим у контексті можливої передачі літаків Україні.

«Ми зараз говоримо не лише про винищувачів, а й про величезну кількість боєприпасів та запасних частин, а також цілодобове технічне обслуговування», – зазначив глава Альянсу.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена зіткнулася з посиленою кампанією тиску щодо передачі Україні винищувачів F-16. Поки що Білий дім «тримає лінію», але, можливо, дозволить іншим країнам, що літають американськими літаками, передати їх Україні.

Раніше у Міноборони розповіли, скільки винищувачів F-16 хоче отримати Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: