Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані

Читать на русском
Це перша особиста зустріч Зеленського і Папи Римського з моменту початку війни. Вона тривала близько 40 хвилин.
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Франциском у Ватикані. Це перша особиста зустріч Зеленського і Папи Римського з моменту початку війни.

Про це повідомляє Телеграм-канал українського президента.

Як відомо, зустріч Папи з президентом України Зеленським тривала близько 40 хвилин.

«Зустрівся з Папою Римським Франциском. Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому. Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором», - зазначив Зеленський.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Також президент поінформував Папу Римського про Формулу миру як, за його словами, єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру, і запропонував приєднатися до її реалізації.

«Теми зустрічі стосувалися гуманітарної та політичної ситуації в Україні, спричиненої війною, що триває», - заявили у Ватикані.

Згідно з даними видання La Repubblica, Папа Франциск подарував президенту Зеленському невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру. Натомість український президент подарував Папі ікону Мадонни, написану на залишках бронежилета.

Після розмови з Папою Франциском президент України покинув Ватикан.

Нагадаємо, що сьогодні, 13 травня, у межах офіційного візиту президент Володимир Зеленський обговорив із лідером Італії Серджо Маттареллою продовження підтримки України, формулу миру, посилення санкційного тиску на країну-агресора та притягнення її до відповідальності.

Також керівник уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі пообіцяла надати Києву повну підтримку для вступу в ЄС, зокрема, допомагаючи у сфері реформ.

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що хотів би провести зустріч із патріархом російської православної церкви Кирилом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: