Шмигаль зустрівся з Папою Римським: розповів про війну та запросив в Україну

Читать на русском
Глава уряду подякував Папі за гуманітарну допомогу, а також за лікування у ватиканському госпіталі українських дітей, які постраждали від російської агресії.
Денис Шмигаль \ Telegram

У четвер, 27 квітня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це глава українського уряду повідомив у Telegram.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Зокрема, він передав Папі Франциску фотоальбом про злочини росії в Бучі, Бородянці й інших містах України.

«Ми цінуємо зусилля Святого Престолу, спрямовані на завершення війни, і вважаємо, що найкращий шлях до миру - це формула президента України Володимира Зеленського. Сподіваємось, Ватикан долучиться до її реалізації, зокрема до процесу повернення полонених і депортованих, відновлення справедливості та фіксації закінчення війни», - зазначив Шмигаль.

Глава уряду подякував Папі за гуманітарну допомогу, а також за лікування у ватиканському госпіталі українських дітей, які постраждали від російської агресії.

«Запросив Папу Франциска в Україну. Будемо раді вітати Понтифіка в ці нелегкі часи. Розраховуємо, що Святий Престол використає свій вплив, аби повернути мир на всі наші землі», - додав прем'єр.

Зазначимо, що Папа Римський Франциск говоритиме про війну росії проти України під час майбутнього візиту до Угорщини.

Спочатку візит Папи до Угорщини мав відбутися на початку квітня. Однак канцелярія понтифіка перенесла поїздку на кінець місяця через респіраторну інфекцію у Франциска.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: