Папа Римський захотів зустрітись із російським патріархом Кирилом

Читать на русском
Папа Римський Франциск заявив, що хотів би провести зустріч із патріархом російської православної церкви Кирилом.
Getty Image

Папа Римський Франциск заявив, що хотів би провести зустріч із патріархом російської православної церкви Кирилом.

Про це пише PAP.

Відомо, що після повномасштабного вторгнення росіян понтифік лише один раз спілкувався із патріархом Кирилом. Тоді розмова відбувалася в Zoom і тривала 40 хвилин.

Наразі Папа Римський зв'язок з російським патріархом через митрополита Антонія, який є новим главою «відділу зовнішніх церковних зв'язків московського патріархату». У виданні нагадують, що зустріч Папи Римського та патріарха Кирила мала відбутись влітку 2022 року, однак через напад рф її скасували. Попри все понтифік заявив, що цю зустріч таки доведеться провести.

Нагадаємо, Ватикан бере участь у миротворчій місії, щоб спробувати покласти край конфлікту між росією та Україною. На вихідних понтифік відвідав Угорщину, де тема війни в Україні була найголовнішою. Там же він зустрівся з українськими біженцями.

Варто відзначити, що московський патріарх Кирило неодноразово заявляв про підтримку дій окупантів. Так, у січні він закликав священнослужителів «мобілізувати» парафіян, щоб вони збирали гроші, речі та продукти для армії країни-агресора. Він також заявив, що поразка росії в нинішніх умовах може призвести до «страшних наслідків для всього людства».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: