Папа Римський вперше допустив жінок до голосування на зборах єпископів

Читать на русском
Монахині отримали право голосу на синоді, який є папським дорадчим органом. Раніше жінкам дозволялося бути присутніми на зборах лише в якості ревізорів.
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск у якості кроку на шляху до більшої рівності жінок у Римо-католицькій церкві змінив закон. Він офіційно дозволив жінкам голосувати на майбутньому Синоді єпископів (консультативний орган при понтифіку).

Про це пише AP.

Зазначається, що цей крок дасть жінкам більше права голосу у впливовій групі, яка консультує Папу Римського з питань церковної політики.

Нововведення стосуються засідання Синоду єпископів, яке відбудеться в жовтні 2024 року і буде зосереджено на сприянні більш активній участі вірян у справах церкви. На ньому п'ять черниць приєднаються до п'яти священнослужителів, які представлятимуть релігійні ордени, і вони теж матимуть право голосу. Папа також може додати інших учасників.

Раніше жінкам дозволялося відвідувати синоди як аудиторам, але без права голосу.

Синоди зазвичай відвідують близько 300 чоловік, так що основною частиною тих, хто має право голосу, як і раніше будуть єпископи. Тим не менш, ця зміна примітна для закладу, де протягом століть домінували чоловіки.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав світ не забувати про українців, які досі страждають від війни.

Також Папа Римський помолився, щоб Україна та росія досягли миру.

Раніше повідомлялося, що Папа Римський офіційно дозволив жінкам читати священні тексти, прислужувати біля вівтаря та роздавати причастя під час богослужіння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: