Посол України у Ватикані розповів, хто інформує Папу Римського про війну

Читать на русском
Папа Франциск є дуже сильною особистістю з власним світоглядом, намагається диверсифікувати джерела отримання інформації.
AP Photo / Andrew Medichini

Папа Римський Франциск отримує інформацію про війну росії проти України з декількох джерел.

Про це в інтерв'ю Radio NV розповів посол України у Ватикані Андрій Юраш.

Він зазначив, що одним із джерел інформації про війну росії проти України є посол рф у Ватикані Олександр Авдєєв, але є й багато інших джерел.

«Наприклад, відомий контакт, такий Севастьянов є, представник російських старообрядців, який є в особистій дружбі із Папою. І він саме через Севастьянова доносить певні меседжі до росії, Севастьянов їх озвучує і навпаки», — сказав дипломат.

Юраш наголосив, що Папа Франциск є дуже сильною особистістю з власним сформованим світоглядом.

«Крім того, Папа зустрічається з церковними діячами з українського боку найвищого рівня, наприклад, з Блаженнішим Святославом нещодавно зустрічався, з Всеукраїнською Радою Церков, з окремими діячами. Так само він зустрічається з приватними особами», — розповів Юраш.

Дипломат наголосив, що Папа Франциск намагається диверсифікувати джерела отримання інформації.

«Мені довелося бути поруч біля Папи, коли він переглядав фільм відомого українсько-американського режисера Афінеєвського про звірства росіян у цій війні. Це фільм на дві години, який транслювали тут в одній із зал Ватикану, де був Папа, де були кілька кардиналів, багато людей наближених. Але це ще одне джерело», — розповів він.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у своїй великодній промові згадав про війну в Україні та звернувся до громадян рф.

Раніше Папа Римський Франциск заявляв, що готовий і хоче відвідати українську столицю, але тільки тоді, коли він відправиться до Москви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: