Зеленському в Італії пообіцяли повну підтримку інтеграції України в ЄС – подробиці

Читать на русском
Згідно з її словами, Італія визнає справедливі побажання України вступити в ЄС і підтримує це.
Офіс президента

Керівник уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі пообіцяла надати Києву повну підтримку для вступу в ЄС, зокрема, допомагаючи у сфері реформ.

Про це Мелоні повідомила на спільному брифінгу із Зеленським.

Згідно з її словами, Італія визнає справедливі побажання України вступити в ЄС і підтримує це.

«В Україні зараз ведеться боротьба, щоб захистити європейські цінності. Це цінності усіх наших громадян. Ось чому ми вирішили зайняти активну позицію у підтримці статусу кандидата Україні на вступ в ЄС. Продовжуватимемо надавати нашу повну підтримку, для того, щоб сприяти поступовій інтеграції України в ЄС», – пообіцяла Мелоні.

Прем'єр-міністр зауважила, що Україна, звичайно, повинна втілювати реформи на шляху до ЄС.

«І також в рамках реформ ми готові надавати допомогу. Правда полягає в тому, що Україна є жертвою агресії, і, захищаючи свою цілісність та суверенність, вона віддаляє війну від решти Європи. Для нас це надзвичайно важливо. Те, що роблять українці, вони роблять і для нас», – додала голова уряду Італії.

Зустріч Володимира Зеленського та Джорджи Мелоні з представниками 3MIОфіс Президента України

Нагадаємо, що сьогодні, 13 травня, у межах офіційного візиту президент Володимир Зеленський обговорив із лідером Італії Серджо Маттареллою продовження підтримки України, формулу миру, посилення санкційного тиску на країну-агресора та притягнення її до відповідальності.

Раніше ми повідомляли, що український лідер зустрінеться з Папою Римським Франциском. Він також може відвідати Німеччину, де зустрінеться з президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцером Олафом Шольцем.

Варто зазначити, що Італія зі своїм досвідом відродження після Другої світової війни і економічного дива 1960-х років хоче долучилися до побудови майбутнього економічного відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: