Rheinmetall готовий поставляти ЗСУ більше половини від обіцяного Євросоюзом обсягу боєприпасів

Читать на русском
В даний момент Rheinmetall виробляє приблизно 450 тисяч боєприпасів на рік. Паппергер повідомив, що концерн готовий збільшити цю кількість як мінімум на 30 відсотків.
Фото: Bild

Німецький оборонний концерн Rheinmetall готовий збільшити виробництво боєприпасів для допомоги Збройним силам України.

Про це заявив глава компанії Армін Паппергер у ході спільного брифінгу з комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку та послуг Тьєррі Бретоном, його слова цитує Handelsblatt.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

В даний момент Rheinmetall виробляє приблизно 450 тисяч боєприпасів на рік. Паппергер повідомив, що концерн готовий збільшити цю кількість як мінімум на 30%.

«Ми можемо розширити наше виробництво до 600-700 тисяч артилерійських снарядів на рік», - повідомив глава компанії.

Бретон при цьому нагадав, що Євросоюз зобов'язався постачати Україні мільйон артилерійських снарядів на рік. Таким чином, поставки від Rheinmetall дозволять покрити більше половини потреб ЄС у цьому питанні.

Нагадаємо, Rheinmetall – один із найбільших оборонних концернів Європи. Наприкінці березня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Паппергером, на якій обговорювалося «подальше поглиблення партнерства».

Раніше ЗМІ повідомляли, що концерн може збудувати танковий завод в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: