Концерн Rheinmetall готовий передати Україні майже 140 танків Leopard: що відомо

Читать на русском
Концерн готовий передати дкілька Леопардів 2А4, призначених для кругового обміну, у квітні-травні цього року.
фото: US Army

Німецька оборонна група Rheinmetall може доставити Україні 139 бойових танків Leopard типу 1 та 2, у разі дозволу від уряду Німеччини.

Про це прес-секретар концерну сказав німецькій медіагрупі RND.

«У нас є 22 машини типу Leopard 2A4, які ми могли б підготувати до експлуатації та відправити в Україну», - сказав речник.

Скільки танків Leopard стоїть на озброєнні країн Європи – дані WeltТанки Leopard, які є в наявності в європейських країн, діляться на чотири модифікації – 2A4, 2A5, 2A6 і 2A7.

Загідно з його словами, ремонт цих танків триватиме майже рік. Поставка можлива у кінці 2023 року - на початку 2024 року.

«Є ще 29 Leopard 2A4, які будуть готові до відправки вже у квітні-травні 2023 року. Ми могли б зробити доступними ще 88 танків Leopard 1», - додав представник Rheinmetall.

Нагадаємо, 20 січня учасникам зустрічі «Рамштайн-8» не вдалося досягти єдиного рішення про постачання танків Україні. Деякі країни виступили проти.

У Берліні пройшли мітинги за поставку німецьких Leopard 2. Після цього Пентагон обрушився на Німеччину з критикою через її небажання надавати Україні танки Leopard 2.

Зараз згідно з інформацією ЗМІ, з більш ніж 200 німецьких Leopard 2 Україна може отримати 19 одиниць.

Окрім цього стало відомо, що влада Польщі має намір передати Україні танки Leopard 2 незалежно від того, яке рішення щодо цього питання схвалять інші країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: