Німецький Rheinmetall заявив про бажання виробляти РСЗВ HIMARS та боєприпаси до них

Читать на русском
Німеччина веде переговори з американським концерном Lockheed Martin, який виробляє РСЗВ М142 HIMARS. Компанія хоче налагодити в Німеччині виробництво цих машин
Ілюстративне фотоReuters

Німецький концерн Rheinmetall заявив про бажання налагодити в Німеччині виробництво американських реактивних систем М142 HIMARS, які використовує Україна, а також боєприпасів до них.

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Скільки HIMARS «знищено» за версією російської пропаганди та скільки їх насправді у ЗСУЗа версією російської пропаганди знищено понад 50 американських установок HIMARS. Проте на озброєння України загалом передали 20.

Паппергер розповів, що Німеччина веде переговори з американським концерном Lockheed Martin, який виробляє РСЗВ М142 HIMARS. Компанія хоче налагодити в Німеччині виробництво цих машин, які відмінно зарекомендували себе в Україні.

«На Мюнхенській конференції з безпеки ми розраховуємо укласти угоду з Lockheed Martin про початок виробництва HIMARS в Німеччині» - сказав він.

При цьому компанія Rheinmetall вже має всі необхідні технології для виробництва боєприпасів до цих установок - наприклад, боєголовки та ракетні двигуни. Також освоєно виробництво вантажівок, які служать базою для безпосередньо пускових установок. Угода, яку Rheinmetall планує укласти з американцями, може означати сотні мільйонів євро нових інвестицій - більшу частину з них зробить німецька компанія.

Нагадаємо, німецька компанія Rheinmetall раніше запевнила, що може передати велику кількість боєприпасів для танків Leopard 1/2, що будуть послані Україні. Компанія готова для цього значно наростити свої потужності.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що німецька оборонна група Rheinmetall може доставити Україні, у разі дозволу від уряду Німеччини, 139 бойових танків Leopard типу 1 і 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: