Німеччина може збудувати танковий завод в Україні: що відомо

Читать на русском
Німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу на території України.
фото REUTERS

Німецький машинобудівний концерн Rheinmetall веде переговори з Києвом щодо будівництва танкового заводу на українській землі. У Німеччині вважають, що зможуть захистити його від ракетних атак рф.

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel у суботу, 4 березня.

Байден заявив, що для України зібрали понад 700 танків: від яких країн і скількиСША та союзники зібрали для України 700 танків, заявив Джо Байден. Які країни та скільки танків поставили та пообіцяли Україні – на інфографіці.

«Завод Rheinmetall може бути побудований в Україні приблизно за 200 мільйонів євро... Він міг би виробляти до 400 основних бойових танків Panther на рік», – сказав генеральний директор компанії Армін Паппергер.

Він також зазначив, що переговори з українським урядом були «багатообіцяючими». Паппергер сподівається, що рішення буде ухвалено «в найближчі два місяці».

Керівник Rheinmetall переконаний, що завод можна буде захистити від російських повітряних атак, зазначивши, що «захист за допомогою ППО не складе труднощів».

За його словами, для перемоги Україні знадобиться від 600 до 800 танків, і їхнє будівництво потрібно розпочати швидко.

«Навіть якщо Німеччина передасть бундесверу всі 300 танків Leopard 2, цього буде надто мало», – зазначив Паппергер.

Нагадаємо, Німеччина погодилася передати Україні танки Leopard 1 та Leopard 2A4. Зараз Rheinmetall постачає Україні близько 250 танків. З 50 Leopard 2A4 готово близько 30 танків.

24 лютого в Україну прибули перші танки Leopard 2 із Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: