У США анонсували новий пакет військової допомоги Україні – деталі

Читать на русском
У Білому домі заявили, що США передали ЗСУ майже 100% необхідної для контрнаступу військової техніки. Однак невдовзі нададуть додатковий пакет військової допомоги.
Getty Images

Сполучені Штати передали Україні майже 100% військової допомоги, про яку просила наша держава. Однак США мають намір найближчим часом доправити новий пакет підтримки.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, якого цитує журналістка Лора Келлі в Twitter.

«Зовсім скоро ви побачите нові постачання з нашого боку», - запевнив представник адміністрації США.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

Кірбі зауважив, що Україні може знадобитися не лише додаткова зброя та обладнання, а й ресурси для підготовки бойових підрозділів.

Крім того, представник Білого дому зазначив, що адміністрація Байдена продовжує розраховувати на підтримку Конгресу щодо виділення Україні нових масштабних пакетів допомоги.

Україна, зокрема, закликала союзників терміново поставити зенітні ракети для системи протиповітряної оборони, побоюючись, що їхня нестача дозволить росії розпочати масовані бомбардування.

Нагадаємо, що у неділю, 30 квітня, Німеччина підтвердила доставку в Україну другої системи ППО Iris-T SLM.

При цьому, 21 квітня Канада виділила Україні новий пакет військової допомоги на загальну суму 39 мільйонів доларів.

Раніше «Слово і діло» писало, які рішення та військову допомогу для України погоджували на засіданнях у форматі «Рамштайн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: