Південна Корея каже, що рішення про надання військової допомоги Україні залежатиме від дій рф

Читать на русском
Зміст допомоги Південної Кореї Україні не змінився, хоча в законодавстві країни немає нічого, що забороняє постачання зброї країні, яка перебуває у стані війни.
Shutterstock

У четвер, 20 квітня, офіс президента Південної Кореї заявив, що будь-яке рішення щодо надання летальної допомоги Україні у війні з росією залежатиме від дій Москви.

Про це повідомляє YonHap.

«Слова президента були реакцією на здоровий глузд і принциповою відповіддю. Російська влада коментує те, чого не відбувається, але ми можемо думати про це навпаки, що те, що ми робитимемо в майбутньому, залежатиме від дій росії», - йдеться у повідомленні.

Представники президента кажуть, що Юн Сук Йоль мав на увазі гіпотетичну ситуацію, коли гуманітарна криза в Україні вважатиметься серйозною всіма міжнародними спільнотами.

«Він висловив це гіпотетично, як Південна Корея могла б сидіти склавши руки і прото спостерігати за ситуацією?» – сказав чиновник.

Він зазначив, що зміст допомоги Південної Кореї Україні не змінився, хоча в законодавстві країни немає нічого, що забороняє постачання зброї країні, яка перебуває у стані війни.

«Причина, чому ми не вживаємо таких дій добровільно, полягає в тому, що ми хочемо одночасно і збалансовано виконувати завдання стабільної підтримки та управління відносинами Південної Кореї та росії, одночасно активно приєднуючись до лав міжнародного співтовариства у захисті свободи українців, людей», - сказав він.

Представник президента нагадав, що «вільний світ» прийшов на допомогу Південній Кореї, коли вона була майже знищена під час Корейської війни 1950-53 років.

Нагадаємо, 19 квітня Південна Корея заявила, що може розширити підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги, у разі «великомасштабного нападу на цивільне населення».

Тоді ж експрезидент рф Дмитро Медведєв почав погрожувати, що росія почне постачати КНДР «новітні зразки зброї», якщо Південна Корея надасть Україні військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: