Україна на засіданні «Рамштайну» проситиме союзників терміново поставити зенітні ракети для систем ППО – FT

Читать на русском
Україна на засіданні Рамштайна проситиме союзників терміново поповнити запаси ракет для систем протиповітряної оборони.
Ілюстративне фотоEPA-EFE

Україна на наступному засіданні у форматі «Рамштайн» закликатиме союзників терміново поставити зенітні ракети для системи протиповітряної оборони, побоюючись, що їхня нестача дозволить росії розпочати масовані бомбардування.

Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на трьох співрозмовників, поінформованих про підготовку до зустрічі.

Злив секретних документів Пентагону: що відомоІнцидент з найбільшим витоком даних розвідки США і Пентагону за останні десятиліття показує, що жодна спецслужба не застрахована від впливу непередбачуваних факторів

За словами джерел, Україна наполягатиме на поповненні своїх запасів, що «виснажуються». Західні союзники, у свою чергу, побоюються, що без належної протиповітряної оборони контрнаступ може зазнати невдачі.

«Тема протиповітряної оборони малої дальності дедалі частіше піднімається українцями. Якщо вона вичерпається, це відкриє небо для військово-повітряних сил (росії – ред.)», – сказав європейський чиновник.

«Якщо російські бомбардувальники з некерованими бомбами зможуть підлетіти, то все виглядає похмуро», – додало джерело.

Раніше видання з посиланням на секретні документи американської розвідки повідомляло, що в України можуть закінчитися боєприпаси для п'яти критично важливих систем ППО.

«Якщо виявиться правдою, що ППО України зазнає нестачі боєприпасів, то Захід не зможе легко чи швидко замінити цей тип матеріалів. Це підвищує ризик того, що як тільки розпочнеться український контрнаступ, Україна вже не зможе підтримувати контроль над власним небом», – зазначив колишній голова британських збройних сил сер Річард Берронс.

Втім, пише видання, на даний момент на Заході зберігають оптимізм, посилаючись на відсутність у росії переваги в повітрі і приплив західної зброї в Україну. Окрім того, зниження інтенсивності російських ракетних атак допомагає зберегти запаси ППО України.

Нагадаємо, одинадцяте засідання Контактної групи з оборони України відбудеться на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині 21 квітня.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков назвав ключові теми цього «Рамштайну».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: