Західна техніка допомогла переломити хід війни на нашу користь – Сирський

Читать на русском
Ракетні комплекси західного виробництва дозволяють завдавати високоточні ракетні удари по важливих об’єктах противника, що безумовно деморалізує його.
Олександр Сирський \ Telegram

З отриманням зарубіжних ракетних комплексів і артилерійських систем, Збройним Силам України вдалося захопити оперативну ініціативу, переломити хід війни на нашу користь.

Про це заявив командуючий східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що ракетні комплекси західного виробництва дозволяють завдавати високоточні ракетні удари по важливих об’єктах противника, що безумовно деморалізує його.

«Артилерійські гармати іноземного виробництва певними типами боєприпасів забезпечують ведення вогню на дальності до 30 км, а високоточними – до 40 км. Крім того, боєкомплект боєприпасів до артилерійських гармат передбачає різне їх спорядження, у тому числі таке, що дозволяє здійснювати дистанційне мінування місцевості та ураження броньованих цілей за допомогою самоприцільних бойових елементів», - розповів Сирський.

Він додає, що наявність в іноземному озброєнні обладнання для визначення свого місцеположення та автоматизованої системи керування вогнем гармати, підвищує оперативність виконання вогневих завдань та надає перевагу над противником.

«Лінійка боєприпасів, у тому числі високоточних, іноземного озброєння дозволяє ефективно знищувати противника як на пересіченій так і в урбанізованій місцевості в умовах обмежень і заборон щодо ведення вогню з метою мінімізації супутніх втрат», - каже генерал-полковник.

Військовий пояснює, що застосування озброєння ракетних військ і артилерії, яке надійшло від країн-партнерів як військова міжнародна технічна допомога, позитивно впливає на хід ведення бойових дій, а саме:

  • дає впевненість особовому складу Сил оборони України в досягненні успіху операцій, боїв та суттєву мотивацію до ведення бойових дій по знищенню угруповань противника;

  • використання високотехнологічної, високоточної зброї ракетними військами і артилерією Сил оборони України відчутно погіршує морально-психологічний стан противника;

  • підвищує ефективності ураження об’єктів противника як на передньому краї так і в його оперативній глибині;

  • дозволяє вести розвідку противника в реальному масштабі часу.

Раніше Сирський заявив, що бої за Бахмут мають важливе значення не лише для російських окупантів, а й для України, оскільки протягом декількох місяців на цьому напрямку Сили оборони стримують наступ ворога і не дають йому збільшувати фронт.

Також Слово і Діло показало, який вигляд мала підготовка російських терористів до вторгнення в Україну, як воно починалося, і якими виявилися наслідки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: