США анонсували виділення нового пакету військової допомоги Україні (доповнено)

Читать на русском
Партію допомоги буде направлено в рамках ініціативи Джо Байдена зі скорочення озброєнь, яка дозволяє президенту передавати зброю з американських запасів у надзвичайних випадках.
Фото: defense.gov

США підготували новий пакет військової допомоги для України і планують оголосити про його виділення найближчим часом.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

ЗМІ з'ясували, чому США не починають постачання озброєння Україні за ленд-лізомУ ленд-лізі поки що немає необхідності. США насамперед постачають допомогу, за яку Україні не доведеться платити. Окрім того, відправлення озброєння все ще підтримують обидві партії.

За її словами, до нового пакету допомоги, серед іншого, увійдуть боєприпаси для HIMARS та снаряди для артилерії, які зберігаються на складах Пентагону.

Жан-П'єр додала, що партію допомоги буде виділено в рамках Ініціативи Джо Байдена зі скорочення озброєнь, яка дозволяє президенту передавати зброю з американських запасів «у надзвичайних випадках».

Доповнено:

Увечері Пентагон підтвердив передачу нового пакету допомоги. У рамках цього пакету США виділять Україні озброєння на суму 325 млн доларів.

Україна отримає боєприпаси для HIMARS, понад 9 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, артилерійські снаряди 155 мм та 105 мм калібрів, високоточні авіаційні боєприпаси, важкі протитанкові ракети, а також запчастини та інше польове обладнання.

Нагадаємо, на початку квітня Білий дім виділив Україні пакет військової допомоги у розмірі 2,6 млрд. доларів.

Раніше Сполучені Штати підтвердили наявність своїх військовослужбовців на території України. Але участі у бойових діях вони не беруть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: