Естонія підготувала новий пакет військової допомоги для ЗСУ

Читать на русском
З такою ініціативою виступив глава військового відомства Ханно Певкур. До переліку постачання, серед іншого, увійдуть артилерійські боєприпаси калібру 155 мм.
Фото: mil.in.ua

Уряд Естонії схвалив надання нового пакету військової допомоги для Збройних сил України.

Про це у четвер, 20 квітня, повідомила пресслужба міністерства оборони країни.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Там розповіли, що з такою ініціативою виступив голова військового відомства Ханно Певкур. До переліку постачання, серед іншого, увійдуть артилерійські боєприпаси калібру 155 мм.

«Ініціатива Естонії відправити мільйон снарядів в Україну з безпрецедентною швидкістю пройшла через інститути Євросоюзу, і тепер Україні потрібні швидкі рішення від її європейських союзників, щоб ці снаряди справді прибули до України», - сказав Певкур.

Крім боєприпасів, Естонія також поставить Україні прилади нічного бачення та патрони до стрілецької зброї.

«Завтра на «Рамштайні» я також говоритиму з міністром оборони України Олексієм Резніковим про те, як і чим ще Естонія може допомогти Україні», – резюмував Певкур.

Нагадаємо, наприкінці березня 20 країн Європи, зокрема Естонія, приєдналися до угоди про закупівлю боєприпасів для України. Партнери планують поставити ЗСУ мільйон артилерійських снарядів.

Раніше глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу не виключив, що його держава може придбати винищувачі F-16 виробництва США, щоб передати їх Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: