Президент підбив підсумки та розповів про допомогу, яку Україна отримала цього тижня

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам, які передали цього тижня Україні додаткову допомогу.

Про це він згадав у своєму зверненні.

Зокрема, він згадав партнерів із Данії та Словенії, а також Іспанії й Німеччини.

«За підсумками цього тижня хочу особливо подякувати нашим партнерам із Данії – за «Цезарі»; зі Словенії – за бронетехніку; з Іспанії – за танки; з Німеччини – за додаткові оборонні наміри щодо бронетехніки і снарядів, за ППО», – розповів Зеленський.

Зеленський та Сі Цзіньпін поговорили вперше з початку війни: що це може означати для УкраїниЗ моменту початку війни Китай зберігав мовчання, зрідка висловлюючись проти дій США і Європи. Але схоже, що Пекін обрав нову тактику – мирні ініціативи та контакти з президентом України

Він також подякував Америці за фінансування обсягом 1 млрд 250 млн доларів для підтримки бюджету та стійкості України. Також варто відзначити, що цього тижня у Нідерландах прийняли рішення щодо тренування українських воїнів на передових західних системах. А в Хорватії викликалися надати нову допомогу у лікуванні українських захисників після поранень у боях.

«Обовʼязково у максимальній єдності, зберігаючи максимальну принциповість для захисту наших спільних цінностей та максимально швидко виконуючи оборонні домовленості – всі разом в Україні, в Європі, у світі, – зможемо не дати Росії затягнути війну і відновимо нормальний справедливий мир», – наголосив президент.

Також повідомляли, що у неділю, 30 квітня, президент Володимир Зеленський поговорив зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном.

Напередодні президент підписав нові укази про відзначення нагородами українських захисників, а також анонсував нові санкції проти країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: