Південна Корея вперше висловила готовність надати військову допомогу Україні: названо умову

Читать на русском
Південна Корея вперше сигналізує про зміну своєї позиції щодо надання військової допомоги Україні.
Фото: CNN

Південна Корея може розширити підтримку України, вийшовши за межі гуманітарної та економічної допомоги, у разі «великомасштабного нападу на цивільне населення».

Про це в інтерв'ю Reuters сказав президент Юн Сок Єль. Агентство зазначає, що Південна Корея вперше сигналізує про зміну своєї позиції щодо допомоги Україні.

«Якщо виникне ситуація, з якою міжнародна спільнота не може змиритися, наприклад, великомасштабний напад на мирних жителів, бійня чи серйозне порушення законів війни, нам може бути важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці», – сказав Юн Сок Єль.

Президент Південної Кореї також сказав, що його уряд вивчає способи захисту та відновлення України, так само, як його країна отримувала міжнародну допомогу під час війни 1950-53 років.

«Я вважаю, що не може бути обмежень щодо підтримки захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як відповідно до міжнародного, так і внутрішньодержавного права», — додав він.

Нагадаємо, 11 квітня минулого року президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Південної Кореї та закликав надати військову допомогу.

Під час пресконференції, присвяченої роковинам повномасштабного вторгнення росії, Зеленський висловив сподівання, що Південна Корея знайде можливість надати військову підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: