У США представили проєкт резолюції про перемогу України у війні з рф

Читать на русском
Члени Конгресу США представили проєкт резолюції Перемога України, яка підтримує зусилля українців у боротьбі за свободу, а також приєднання нашої держави до НАТО.
Reuters

У Вашингтоні представили двопартійний проєкт резолюції нижньої Палати представників США «Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України».

Про це посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова повідомляє у Facebook.

Як зазначається, відповідний документ презентовано під час пресконференції, організованої Гельсінською комісією. Співавторами резолюції виступили члени Палати представників Конгресу США - голова Гельсінської комісії республіканець Джо Вілсон, а також співголова демократ Стів Коен.

Як росія може програти війну: три сценарії від Foreign AffairsТри сценарії поразки росії у війні проти України – росія може погодитися зі своєю поразкою на умовах України, програти війну в ході ескалації або цьому сприятиме крах режиму.

«Голова Гельсінської комісії США конгресмен Дж.Вілсон (Р), співголова комісії С.Коен (Д), співголова Конгресового Українського кокусу М.Каптур (Д) провели брифінг для преси за участі третього Президента України Віктора Ющенко», - йдеться у повідомленні.

У резолюції підтверджується, що «політика США спрямована на забезпечення того, аби Україна могла зберегти суверенітет у межах своїх міжнародно визнаних кордонів, на досягнення справедливості та відшкодування втрат України».

Крім того, документ закликає сприяти відбудові України, а також її інтеграції в євроатлантичні інституції, такі як НАТО - відповідно до політики США, сформульованої ще 2008 року.

Нагадаємо, що Україна на саміті у липні або до кінця року хоче отримати від НАТО графік вступу до організації. За словами Кулеби, це буде чітким сигналом росії і не означає негайного вступу.

Також Джо Байден вчора офіційно оголосив, що братиме участь у виборах президента США наступного року. На це вже відрегували колішні президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп та Барак Обама.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: