Скільки громадян України вірять у перемогу над рф – результати соцопитування

Читать на русском
91% українців схвалює роботу Зеленського, 82% підтримують вступ до НАТО, 89% вимагають конфіскації російських активів і репарацій від росії
Ілюстративне фото24 канал

97% громадян України вірять у те, що у війні проти росії буде здобута перемога. А 74% українців вірять у те, що Україна повернеться на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Про це говориться у результатах всеукраїнського опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Рф втратила в Україні 15 «непереможних» танків, їх виробництво ускладнюють санкції – ГенштабРосія втратила на війні в Україні як мінімум 15 танків Т-90М, які окупанти називають непереможним.

Крім того, 91% українців позитивно оцінюють діяльність президента України Володимира Зеленського. А що до вступу України до НАТО, її підтримує 82% українців, що є рекордною цифрою; це на 10% більше, ніж у червні 2022 року і на 23% більше, ніж у квітні 2022 року.

54% громадян України вважають, що рішення про відновлення населених пунктів, постраждалих або зруйнованих в ході війни, повинні приймати місцеві жителі, тоді як 37% вважають, що це повинно залишатися в компетенції місцевої влади.

«При цьому українці вважають, що саме росія повинна заплатити за проведення післявоєнного відновлення. 89% переконані, що відновлення пошкодженої інфраструктури має фінансуватися за рахунок конфіскованих російських активів або репарацій» – йдеться в повідомленні.

«Має бути культура ходити до тиру»: глава Міноборони поділився своїм баченням України після перемогиУкраїнцям після війни слід розвивати культуру військової професії. Також люди повинні вміти користуватися зброєю, вважає Резніков.

Опитування проводилося 1-5 лютого 2023 року на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) на всій території України крім тимчасово окупованих Криму та територій у Донецькій та Луганській областях. Метод опитування – телефонне інтерв'ювання з використанням комп'ютера (CATI) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Аудиторія - 2000 жителів України віком від 18 років, помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2%.

Відзначимо, що у Збройних сил України найвищий рівень довіри серед соціальних інститутів нашої країни. Їм довіряють 96% громадян.

Нагадаємо, попередні опитування показали, що 90% українців підтримують удари по території росії, а 89% українців готові продовжувати війну до повної перемоги над рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: