Готуємо наближення нашої перемоги: Володимир Зеленський підбив підсумки 400 днів війни

Читать на русском
Україна переможе, бо свобода і справедливість, людяність і повага, заслужений народом мир мають перемогти, заявив глава держави.

30 березня є чотирьохсотим днем оборони України від повномасштабної агресії. Президент України Володимир Зеленский подякував кожному й кожній, хто захищає й тим самим наближає до перемоги Україну.

«Чотириста днів... Чотириста днів нашої оборони від повномасштабної агресії. Це колосальний шлях, який ми пройшли. Всі разом – кожен і кожна, хто боровся й бореться за Україну. Хто дбав і дбає про державу й українців. Хто допомагав і допомагає нашій логістиці. Хто зміцнював і зміцнює українську стійкість», – наголосив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

Ми довели, що весняне звільнення наших північних областей не було випадковістю. Битва за Київ, Чернігів, за Сумщину... Повернення районів нашої Харківщини, повернення Херсона, оборона Бахмута й Донбасу загалом – це героїзм українців, який світові не забути. Ми готуємо наші наступні кроки, наші активні дії. Ми готуємо наближення нашої перемоги.

Сьогодні, у чотирьохсотий день спротиву, повномасштабного спротиву, я хочу подякувати всім у світі, хто з Україною. Хто поділяє наше тлумачення свободи. Хто підтримує наше прагнення до справедливості.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Я дякую всім нашим солдатам і матросам, усім нашим сержантам і старшинам, усім нашим офіцерам і генералам. Я дякую кожному й кожній, хто тримає цей фронт.

Я дякую всім, хто зараз у бою! Дякую кожному й кожній, хто бʼється так, щоб захистити і себе, і тих побратимів, які на сусідніх позиціях!

Дякую кожному й кожній, хто дбає про наших хоробрих воїнів! Дякую всім, хто захищає наші міста й повертає нормальне життя туди, де його порушила росія своєю агресією, своїм терором!

Дякую також всім, хто допомагає донечкам і синам, дружинам і чоловікам, мамам і татам наших людей, воїнів і цивільних, чиї життя були забрані цією війною, росією!

Жодного сліду росії на нашій землі не залишимо. І жодного ворога непокараним також не залишимо. Готуємо новини щодо цього.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Цей день, як і будь-який із чотирьохсот, був у мене максимально активним. На звʼязку з командувачами, з розвідкою. Наради щодо внутрішньої ситуації.

Зробив ще одне звернення до парламенту країни-партнера – до австрійського парламенту. І дякую Австрії за те, що Україну почуто.

Продуктивна зустріч із делегацією німецького оборонного концерну Rheinmetall... Дякую партнерам за готовність співпрацювати з нами ще змістовніше.

«Зробимо все, щоб швидше настав той день, коли я зможу подякувати вам, дорогі українці, за нашу з вами перемогу!», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся із головою німецького концерну Rheinmetall.

Раніше у своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський наголосив, що для подолання тиранії потрібне єднання демократичного світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: