Угорська партія не підтримала резолюцію про арешт путіна

Читать на русском
Угорська політична партія Фідес не підтримала резолюцію про арешт володимира путіна у рамках виданого Міжнародним кримінальним судом ордера.
Заступник голови партії «Демократична коаліція» Агнес Вадаї

Угорська політична партія «Фідес» не підтримала резолюцію про арешт російського диктатора володимира путіна у рамках виданого Міжнародним кримінальним судом ордера.

Про це заявила заступник голови партії «Демократична коаліція» Агнес Вадаї.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Уряд Угорщини ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду, але не впровадив його до національного законодавства.

У «демократичній коаліції» Угорщини вважають, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прихильний до президента рф володимира путіна і за жодних обставин не дозволить його заарештувати на території Угорщини.

«Цілком очевидно, що Віктор Орбан служить путіну і не дозволить заарештувати російського президента, якщо той приїде до Угорщини. Він служить путіну, купуючи у нього російський газ за дуже високою ціною», – наголосила політикиня.

Вадаї додала, що «Орбану цікавий путін і прибуток, а не доля українських дітей, викрадених росією».

Тому у парламентському комітеті із закордонних справ «Фідес», хоч і говорив про мир, відхилив резолюцію, пояснила політикиня.

Нагадаємо, в Угорщині заявили, що не заарештовуватимуть путіна у разі його приїзду до країни.

Крім того, в Угорщині заперечують накладення вето на резолюцію ЄС щодо ордера на арешт путіна.

Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщину втягують у війну в Україні та посилюють на неї тиск.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: