Скільки українців вірять у перемогу над росією до 2024 року – соцопитування

Читать на русском
При цьому переважна кількість українців вважає, що перемога повинна бути комплексною – повернення на кордони 1991 року і знищення росії та її армії
Ілюстративне фотоAP Photo

Майже всі жителі України вірять, що перемога над російськими терористами буде здобута. Велика частина українців вірить, що перемогти агресора вийде ще до початку 2024 року.

Про це повідомляється у результатах соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова.

«93% українців вірять у перемогу України у війні. Не вірять - лише 3,5% опитаних. З серпня минулого року позиція українців щодо перемоги не змінилися. Переконані в перемозі України переважна більшість жителів усіх макрорегіонів (83,5% жителів Східного регіону, 91% жителів півдня і 96% жителів Західного і Центрального регіонів). Не вірять у перемогу України 9% жителів Сходу, 3% жителів півдня, 2,5% - Центрального регіону та 1% жителів Заходу країни» – наголошується в повідомленні.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

Вказується, що в перемогу над рф вірить 95% україномовних і 87% російськомовних жителів країни. Серед тих, хто вірить у перемогу – 96% симпатиків президента Володимира Зеленського та 78% тих, хто йому не довіряє.

47% українців назвали головною умовою перемоги вихід України на кордони 1991 року, 31% – розгром російської армії та повний розпад росії. Причому частка других зросла (у грудні 2022 – 22%), тоді як частка перших впала (у грудні 2022 – 54%). Лише 4% українців вважають, що Україна не повинна відбивати Крим (у грудні 2022 року – 8%). 5% і 5% опитаних впевнені, що перемога – це вигнання росіян за лінію стану на 23 лютого 2022 року, або ж перемир'я на поточних умовах.

При цьому переважна кількість українців вважає, що перемога повинна бути комплексною – повернення на кордони 1991 року і знищення росії та її армії. Таких 71% на півдні, 76% на Сході, 75% в центрі та 86% на заході країни.

Нагадаємо, що за результатами соцопитування групи «Рейтинг», 97% громадян України вірять у те, що у війні проти росії буде здобута перемога. А 74% українців вірять у те, що Україна повернеться на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Відзначимо, що у Збройних сил України найвищий рівень довіри серед соціальних інститутів нашої країни. Їм довіряють 96% громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: