Кабмін запропонував РНБО ввести санкції проти Ірану

Читать на русском
Згідно з пропозиціями Кабінету міністрів, санкції запроваджуються терміном на 50 років і передбачають низку заборон.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів України вирішив винести на розгляд РНБО питання запровадження секторальних санкцій проти Ірану.

Про це у вівторок, 25 квітня, повідомила пресслужба уряду.

Там розповіли, що попередні обмеження щодо осіб і компаній, які безпосередньо причетні до постачання зброї рсії, не були сприйняті Іраном як серйозне попередження.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

«Що ж, ми посилимо наші аргументи. Будемо також працювати над тим, щоб до таких жорстких рішень приєдналося якнайбільше країн світу. Агресія проти України не залишиться безкарною. Так не залишиться безкарною допомога агресору», - зазначила перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з пропозиціями Кабміну, санкції запроваджуються терміном на 50 років і передбачають запровадження низки обмежень, серед яких:

  • запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України;

  • заборона на передачу резидентам Ірану технологій; прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

  • заборона на інвестиції в Іран та на користь резидентів країни;

  • призупинення обслуговування електронних платіжних коштів (у тому числі переказів, здійснення розрахунків та видачі готівки), емітованих резидентами Ірану;

  • заборона реєстрації Національним банком України міжнародних платіжних систем, операторами яких є резиденти Ірану.

Також пропонується обмежити торгові операції з товарами, на міжнародні передачі яких поширюється дія Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» з резидентами Ірану.

Крім того, передбачено повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень резидентами Ірану територією України, пов'язаних із вищезазначеними операціями.

«Запропоновані урядом санкції набудуть чинності після ухвалення відповідного рішення РНБО, набуття ним чинності Президентом України та затвердження постановою Верховної Ради України», – зазначили в Кабміні.

Варто зазначити, що за останній рік Іран значно розширив свої відносини з росією в різних сферах, включаючи військову. Раніше ЗМІ розповіли, скільки боєприпасів отримала росія від Ірану за останні півроку.

До цього повідомлялося, що країна-окупант могла відправити в Іран деяку американську зброю, захоплену в Україні.

Крім того, росія, за даними ЗМІ, постачає Ірану кіберзброю в обмін на «шахеди» і боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: