Росія відправила до Ірану деяку американську зброю, захоплену в Україні – CNN

Читать на русском
Росія відправила Ірану деяку захоплену на полі бою в Україні американську зброю. У США вважають, що іранські військові можуть спробувати створити власні копії.

Росія захопила частину озброєння, наданого Україні США та НАТО, та відправила його до Ірану. У Штатах вважають, що Іран намагатиметься перепроектувати ці системи.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на чотири джерела.

За останній рік в Україні було кілька випадків захоплення російськими військами невеликого переносного озброєння, зокрема протитанкових комплексів Javelin та зенітних комплексів Stinger.

За словами джерел телеканалу, у багатьох випадках росія доставляла це обладнання до Ірану для аналізу – ймовірно, щоб іранські військові могли спробувати створити свою власну версію цієї зброї.

Росія вважає, стверджують джерела, що продовження постачання трофейної західної зброї Ірану стимулюватиме Тегеран підтримувати війну проти України.

Втім, офіційні особи США не вважають проблему систематичною. Поки що неясно, чи вдалося Ірану успішно провести реінжиніринг якоїсь американської зброї, захопленої в Україні.

Нагадаємо, нещодавно в Ірані заявили про розробку крилатої ракети, яка нібито має дальність польоту 1650 кілометрів.

Учора зі ЗМІ стало відомо, що Іран міг таємно відправити росії велику кількість куль та снарядів для війни проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: