Росія розраховує на військову підтримку Ірану у війні проти України – ISW

Читать на русском
Росія покладається на Іран у плані військової та технологічної підтримки вторгнення в Україну. Іран, у свою чергу, намагається зміцнити двосторонні відносини з росією.

Росія потребує військової та технологічної підтримки, тож очікує на допомогу від Ірану.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Так, 29 березня у Москві відбулася зустріч глав МЗС рф та Ірану – Сергія Лаврова та Хосейна Амір Абдоллахяна. Головною темою обговорення дипломатів став договір про стратегічне партнерство, довготривалі угоди.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

У звіті ISW також зазначається, що однією з ключових тем, ймовірно, була закупівля рф іранських систем озброєння для використання в Україні, а також обговорювалася угода про надання росією Ірану штурмовиків Су-35.

Раніше аналітики ISW зазначали, що на окупованій частині України, ймовірно, перебуває частина іранського персоналу. Мета – допомога в атаках росіян на українську інфраструктуру. Таким чином Іран робить кроки до зміцнення двосторонніх відносин з рф, у яких вони є більш рівноправними партнерами, і, ймовірно, збільшить постачання зброї росії, аби для досягти цю мету.

Нагадаємо, українська розвідка оприлюднила результати вивчення іранських БПЛА Shahed.

Також стало відомо, що росія поставляє Ірану кіберзброю в обмін на «шахеди» і боєприпаси.

Раніше повідомлялося, що Іран купуватиме у росії винищувачі Су-35.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: