Іран таємно відправив росії велику кількість куль і снарядів для війни проти України – Sky News

Читать на русском
Іран відправив до росії два вантажні судна, на яких було 100 мільйонів куль різного розміру, близько 300 тисяч снарядів та 10 тисяч бронежилетів та касок.
Sky News

Іран у січні таємно відправив у росію морем 100 мільйонів куль і близько 300 тисяч снарядів для використання на війні проти України і планує відправити ще.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News із посиланням на джерело.

Два вантажні судна, які брали участь у перевезенні допомоги, називалися Musa Jalil і Begey. Один із кораблів залишив Іран приблизно 10 січня, а інший – приблизно 12 січня.

За словами джерела, на обох кораблях було близько 200 транспортних контейнерів зі зброєю.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Кораблі виходили з іранського порту Амірабад у Каспійському морі. На кілька днів вони з невідомих причин зупинялися біля берегів Туркменістану. Потім Musa Jalil і Begey перетнули Каспійське море і 27 січня прибули до російського порту Астрахань.

Там вони, згідно з даними відстеження, залишалися кілька днів, перш ніж залишити порт 3 лютого.

Джерело вказало, що можливий вантаж включає приблизно 100 мільйонів куль різного розміру – 5,56 мм, 7,62 мм, 9 мм, 12,7 мм і 14,5 мм – для використання в пістолетах, гвинтівках та кулеметах.

Також кораблі везли близько 300 тисяч снарядів, у тому числі 40-мм гранати для гранатометів, 107-мм протитанкові реактивні снаряди та мінометні снаряди різних розмірів – 60-мм, 81-мм і 120-мм, а також артилерійські мм, 122-мм та 152-мм) та бронебійні снаряди (115-мм та 125-мм).

Крім того, джерело повідомило, що на борту знаходилося близько 10 тисяч бронежилетів та касок.

Нагадаємо, місяць тому видання The Guardian повідомило, що Іран контрабандою передав росії безпілотники далекого радіусу дії.

Крім того, залишається загроза отримання країною-агресором іранських балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: