Росія постачає Ірану кіберзброю в обмін на «шахеди» і боєприпаси – WSJ

Читать на русском
За останній час кремль поділився з Іраном багатьма розробками в галузі цифрового спостереження та програмним забезпеченням, яке дозволяє зламувати мобільні телефони противників іранського режиму.
Фото: AFP

Росія передає владі Ірану кіберзброю в обмін на безпілотники-камікадзе та боєприпаси, які потім застосовуються проти України.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal із посиланням на заяви неназваних іранських та американських чиновників.

За даними журналістів, країни активізували співпрацю у сфері кібертехнологій після того, як Тегеран погодився постачати кремлю дрони-камікадзе, а також боєприпаси та ракети малої дальності.

Іран купуватиме у росії винищувачі Су-35 – ЗМІУ суботу, 11 березня, стало відомо, що Іран вже завершив підписання контракту на покупку літаків у російській федерації.

Останнім часом країна-окупант поділилася з Іраном багатьма розробками в галузі цифрового спостереження та програмним забезпеченням, яке дозволяє зламувати мобільні телефони противників іранського режиму.

При цьому Москва довгий час не хотіла надавати Тегерану технології такого роду, оскільки боялася, що Іран продасть їх у «даркнеті».

Видання зазначає, що іранська влада має намір розширити «співпрацю» з путіним і хоче запросити в обмін на снаряди та дрони десятки елітних російських бойових вертольотів та винищувачів, а також сподівається на допомогу у реалізації програми створення ракет далекого радіусу дії.

Варто зазначити, що за останній рік Іран справді значно розширив свої відносини з росією у різних сферах, включаючи військову. Нещодавно ЗМІ повідомляли, що Тегеран у січні таємно відправив у росію морем 100 мільйонів куль і близько 300 тисяч снарядів для використання на війні проти України і планує відправити ще.

А раніше повідомлялося, що країна-окупант могла відправити в Іран деяку американську зброю, захоплену в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: