В ЗСУ назвали найефективнішу зброю проти іранських дронів-камікадзе

Читать на русском
Іранські безпілотники постійно змінюють маршрути для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання.
Слово і Діло

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв пояснив, як діють дрони-камікадзе Shahed та яка зброя є найефективнішою проти них.

Про це йдеться у дописі Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Facebook.

«Шахеди» – є малошвидкісними цілями і для їх ураження необхідно застосовувати саме великокаліберні кулемети, що більш ефективні. Відповідно й вони, для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання, постійно змінюють маршрути. Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто, весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони», – говориться у повідомленні, де цитується Наєв.

Він зауважив, що завдяки партнерам українська протиповітряна оборона постійно збільшується.

Українська розвідка оприлюднила результати вивчення іранських БПЛА ShahedВелика частина складових Mohajer, а також значна частина комплектуючих для Shahed-131 та Shahed-136 являє собою деталі та обладнання зарубіжного виробництва

«Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати й страхувати один одного», – написав він.

Українські зенітники перебувають у постійній бойовій готовності, запевник Наєв. Вони завжди знаходяться у машинах і тільки за сигналом вмикаються і переходять у бойову готовність номер один.

Також Сергій Наєв зазначив, що вони можуть влучати у ворожі цілі як вдень, так і вночі.

Нагадаємо, на Луганщині прикордонники збили дрон російських оккупантів.

Також ЗСУ вночі знищили 9 із 10 дронів-камікадзе.

Раніше повідомлялося, що росія поставляє Ірану кіберзброю в обмін на «шахеди» і боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: