ЗМІ дізналися, скільки боєприпасів отримала росія від Ірану за останні півроку

Читать на русском
США та союзники шукали способи зірвати постачання зброї з Ірану, але згодом офіційні особи дійшли висновку, що на даному етапі будь-яке втручання вважається практично неможливим.
Фото: oryxspioenkop.com

Влада Ірану продовжує передавати росії товари військового призначення. Так, протягом останніх місяців Тегеран поставив країні-окупанту сотні тисяч боєприпасів.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела у США та на близькосхідних чиновників.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

За даними журналістів, сумарно за останні півроку Іран передав кремлю понад триста тисяч артилерійських снарядів та мільйон набоїв.

Боєприпаси переправляють через Каспійське море за допомогою російських кораблів.

Остання на даний момент партія була відправлена на початку березня, на борту російського вантажного судна «Расул Гамзатов» нарахували 1000 контейнерів із 2000 артилерійськими снарядами.

США та союзники шукали способи зірвати постачання зброї з Ірану, але, за словами американських офіційних осіб, раніше для цієї мети Іран використовував вантажні літаки, що робило втручання «практично неможливим».

Будь-які дії в Каспійському морі, у свою чергу, вимагатимуть допомоги від країн на його узбережжі, а всі інші держави у регіоні, нагадує видання, – це колишні радянські республіки.

Нагадаємо, нещодавно українська розвідка оприлюднила результати вивчення іранських БПЛА Shahed.

Також стало відомо, що росія поставляє Ірану кіберзброю в обмін на «шахеди» і боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: