Джо Байден балотуватиметься на другий президентський термін

Читать на русском
В ефірі NBC Байден заявив, що планує переобиратися, але поки офіційно не оголошуватиме про це. Радники Байдена у Білому домі займаються підготовкою до його можливої виборчої кампанії.

Президент США Джо Байден заявив про намір знову балотуватися у президенти на виборах у 2024 році.

Про це він сказав в ефірі програми NBC News.

«Я планую балотуватись, але ми ще не готові оголосити про це», – зазначив Байден.

NBC News пише із посиланням на власні джерела, що слова Байдена прозвучали в час, коли радники Білого дому готуються ухвалити остаточні рішення щодо початку його кампанії з переобрання.

«Кілька міркувань у процесі ухвалення рішень включають те, що не з’явилося жодного серйозного конкурента від Демократичної партії. Крім того, експрезиденту Дональду Трампу, який балотується від Республіканської партії, було висунуто обвинувачення і це забирає політичну увагу. Також наближається серйозна суперечка із республіканцями в Конгресі щодо витрат», – зазначає медіа.

Нагадаємо, Джо Байден став 46-м президентом США у 2021 році. Це найстарший глава держави в історії Америки, зараз йому 80 років.

Вибори заплановані на листопад 2024 року.

Нагадаємо, балотуватися вдруге має намір також колишній президент США Дональд Трамп. «Слово і діло» розбиралося, що Трамп говорив про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

З інфографіки можна дізнатись, коли мають відбутися наступні вибори керівників країн-партнерів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: