«Країна котиться в пекло»: Трамп виступив перед своїми прихильниками після суду

Читать на русском
Трамп у виступі перед прихильниками заявив, що справу проти нього було порушено, щоб завадити балотуватися на виборах.
Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп виступив перед своїми прихильниками у резиденції Мар-а-Лаго у Флориді після того, як суд у Нью-Йорку висунув проти нього звинувачення.

Як повідомляє CNN, під час виступу Трамп засудив звинувачення на свою адресу.

Арешт експрезидента США Дональда Трампа: що відомоЕкспрезидент США Дональд Трамп заарештований в рамках кримінальної справи, відкритої американською правоохоронною системою. Нехай арешт багато в чому формальний, але це – перший раз, коли був заарештований президент США, нехай і колишній

«Я ніколи не думав, що щось подібне може статися в Америці. Я ніколи не думав, що це може статися. Єдиний злочин, який я скоїв, – це безстрашний захист нашого народу від тих, хто прагне його знищити», – сказав експрезидент.

Справу проти нього Трамп представив, як «спробу демократів поставити його на коліна»: «Ця фальшива справа була порушена лише для того, щоб завадити майбутнім виборам 2024 року. І це має бути негайно припинено».

Він звинуватив прокурора Манхеттена Елвіна Бреґґа в упередженості, заявивши, що той «вів кампанію проти нього».

Також, за словами Трампа, зараз відбувається небувале втручання у вибори в США, до якого причетні Бреґґ, а також фінансист Джордж Сорос.

«Наша країна котиться у пекло. Це образа для нашої країни, тому що світ уже сміється з нас», – заявив Трамп.

Крім того, колишній президент розкритикував економічну ситуацію в США, заявивши, що інфляція б'є рекорди, а «долар скоро перестане бути стандартом при розрахунках».

І вкотре Трамп заявив, що світ стоїть на порозі ядерної третьої світової війни через нинішню адміністрацію президента Джо Байдена.

Нагадаємо, 4 квітня суд у Нью-Йорку висунув Дональду Трампу звинувачення за 34 пунктами. Колишній президент винним не визнає себе.

Це перший в історії США випадок, коли колишній президент країни постане перед судом через кримінальні звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: