У США стурбовані можливим втручанням росії у проміжні вибори

Читать на русском
У США побоюються, що росія може втрутитися в проміжні листопадові вибори, щоб підірвати довіру до виборчої системи і помститися за реакцію Вашингтона на вторгнення в Україну.
AFP/Getty Images

Чиновники міністерства внутрішніх справ та національної безпеки стурбовані тим, що росія може використати розбіжності у США для впливу на проміжні вибори у листопаді. Розглядаються такі сценарії, як хакерські зломи місцевих виборчих органів, щоб викликали недовіру до американської системи виборів.

Про це повідомляє телеканал CNN.

За словами офіційних осіб, такі зусилля росії будуть спрямовані на те, щоб підтвердити помилкові сумніви щодо результатів президентських виборів 2020 року, які поширює Дональд Трамп та його союзники.

П'ятеро чинних та колишніх офіційних осіб США, які говорили з CNN, наголосили, що такий сценарій залишається гіпотетичним.

У США розділилися думки щодо нового раунду санкцій проти росії – BloombergСеред чиновників США розділилися думки щодо подальшого запровадження санкцій проти росії. Одна група виступає за введення вторинних санкцій, інша – непокоїться через вплив обмежень на економіку.

«Якщо станеться щось навіть незначне, це призведе до хаосу, і люди подумають, що всі вибори є абсолютно небезпечними», – сказала колишня директор із законодавчих питань у Раді національної безпеки Ніколь Тісдейл.

На думку чиновників, російські хакери можуть зламати систему реєстрації виборців місцевого округу, візьмуть на себе за це відповідальність та публікуватимуть особисту інформацію. Потім сили, що підтримуються кремлем, посилять проблеми у Facebook і Twitter.

Раніше в червні Управління розвідки та аналізу Міністерства внутрішньої безпеки попередило, що росія, ймовірно, спробує вплинути на голосування і зірвати проміжні вибори в якості помсти за реакцію США на вторгнення росії в Україну.

«Ми очікуємо втручання росії в майбутні проміжні вибори 2022 року, оскільки рф розглядає цей крок як справедливу відповідь на дії Вашингтона, а також як можливість підірвати авторитет США у світі і вплинути на процес прийняття рішень у США», – йдеться у доповіді.

«Люди вважають, що це один із тих способів, якими путін потенційно може помститися нам, не викликаючи будь-якої кінетичної реакції. Є багато побоювань, що він спробує дати нам відсіч за підтримку України, це один із способів», — сказав представник адміністрації Байдена.

Зазначимо, у листопаді в США відбудуться проміжні вибори до Палати представників та до Сенату, також буде обрано губернаторів низки штатів.

Нагадаємо, минулого року в США опублікували звіт розвідувальних служб щодо втручання у вибори президента у 2020 році. У доповіді йдеться про те, що росія поширювала дезінформацію проти Джо Байдена, щоб не допустити його перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: