У рф прокоментували відсутність рішення МОК щодо допуску росіян та білорусів

Читать на русском
Президент Олімпійського комітету росії Станіслав Поздняков назвав нинішні критерії МОК порушенням прав людини та дискримінацією.

Президент Олімпійського комітету країни-агресора Станіслав Поздняков назвав неприйнятними умови МОК для допуску російських спортсменів.

Про це повідомляє «Р-Спорт», з посиланням на слова Позднякова.

«Нинішні критерії МОК – це порушення прав людини, дискримінація. Ми категорично не погоджуємося з проведенням додаткових допінг-тестувань. Щодо команд, то це дискримінація не лише за паспортом, а й за видом спорту», – зазначив він.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Згідно з його словами, рішення виконкому є фарсом, а також цим порушуються принципи МОК та ООН.

«Ми вимагаємо рівних умов для спортсменів усіх країн. Заявлена ​​сьогодні позиція щодо військових – це вже не просто чергова глава з дискримінації, цей критерій закладає конфлікт у російську спортивну спільноту. Мета – завдати шкоди російському спорту загалом», – додав Поздняков.

Нагадаємо, що сьогодні, 28 березня, Міжнародний олімпійський комітет відклав рішення з питання дозволу участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях.

Раніше уряд Великобританії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор вчиняти тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участі російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

Також нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на «втручання політиків» в питання участі рф і Білорусі в Олімпіаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: