Велика Британія закликала спонсорів Олімпіади не допустити росіян і білорусів

Читать на русском
Міністр культури Британії Люсі Фрейзер закликала британських виконавчих директорів світових партнерів МОК вплинути на рішення комітету, який схиляється до послаблення заборони для росіян і білорусів.

Уряд Великої Британії закликав компанії-спонсори Олімпійських ігор чинити тиск на Міжнародний олімпійський комітет, щоб не допустити участь російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді, яка пройде у 2024 році в Парижі.

Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається, міністр культури Британії Люсі Фрейзер закликала британських виконавчих директорів світових партнерів МОК, зокрема Coca-Cola, Intel, Samsung і Visa, вплинути на рішення комітету, який схиляється до послаблення заборони для росіян і білорусів.

«Ми знаємо, що спорт і політика в росії та білорусі тісно переплетені. Ми впевнені, що режимам у росії та білорусі не можна дозволити використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях. Поки наші занепокоєння та відсутність конкретних деталей щодо працездатної моделі «нейтралітету» не будуть розглянуті, ми не згодні з тим, що російським і білоруським спортсменам слід дозволити повернутися до змагань», – йдеться у листі міністра до спонсорів.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Згідно з інформацією видання, МОК продовжує досліджувати шляхи, які дозволять вищезазначеним спортсменам змагатися під «нейтральним» статусом, включаючи кваліфікацію на Олімпійські ігри в Парижі в Азії, а не в Європі.

При цьому, Велика Британія разом із 34 іншими країнами стверджує, що ситуація в Україні погіршилася після першого рішення МОК у лютому минулого року накласти заборону, тому росія та білорусь не повинні повертатися, доки володимир путін не припинить свою незаконну війну.

Зазначимо, що Федерації України з олімпійських видів спорту підписали листа до Міжнародного олімпійського комітету, в якому закликали не допустити росію та Білорусь до змагань у 2024 році.

Нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах поскаржився на «втручання політиків» у питання участі рф та Білорусі в Олімпіаді.

Раніше Вадим Гутцайт озвучив допустимий варіант для участі росії та Білорусі в Іграх-2024.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, від яких змагань усунули росію та Білорусь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: