Штурм Бахмута продовжується, серед поранених окупантів зросла смертність – зведення Генштабу

Читать на русском
Серед поранених окупантів зросла смертність через збільшення кількості тяжких поранень та неякісне медичне забезпечення.

Російські війська не припиняють штурм Бахмута – в районі міста відбулося найбільше бойових зіткнень на вказаному напрямку минулої доби. Окрім Бахмутського, окупанти наступають на Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках – відбито понад 79 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби окупанти завдали 37 авіаційних і 4 ракетних ударів, здійснили 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

У ГУР МО спрогнозували, скільки ще росія зможе вести війну в УкраїніОцінка базується на тому, що українська розвідка відмінно знає диспозицію розстановки військ росіян, наявність у них резервів, плани

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, формувань наступальних угруповань не відзначено.

На Куп'янському та Лиманському напрямках протягом доби ворог обстріляв райони 14 населених пунктів у Харківській, Донецькій та Луганській областях.

На Бахмутському напрямку було відбито атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Предтечі Донецької області.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися.

У Генштабі зазначили, що в період з 17 до 21 березня відзначалася висока смертність серед поранених окупантів – у зв'язку із збільшенням кількості тяжких поранень та неякісним медичним забезпеченням.

Крім того, через втрати росіяни вирішили збільшити кількість ліжко-місць у госпіталях на тимчасово окупованій території Луганської області. Зокрема, в населеному пункті Троїцьке, кількість ліжко-місць військового шпиталю збільшена вдвічі – з 200 до 400. У той же час, всі поранені особи офіцерського складу були евакуйовані в рф.

Українська авіація за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 БПЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії, в той же час, уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що сили росіян у Бахмуті виснажуються. Він пообіцяв, що незабаром Україна скористається цією можливістю, як раніше під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп'янськом.

У Генштабі вчора повідомляли, що окупанти залишили Нову Каховку на Херсонщині. Але потім спростували цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: