Прикордонники показали, як сьогодні виглядає Бахмут на Донеччині

Читать на русском
Бахмут довгий час залишається гарячою точкою фронту. Прикордонники показали, як місто виглядає сьогодні.
Укрінформ

Бахмут довгий час залишається гарячою точкою фронту. Прикордонники показали, як місто виглядає сьогодні.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Щодня окупанти нещадно обстрілюють місто Бахмут у Донецькій області. Довгий час воно залишається найгарячішою точкою фронту. Попри всі атаки українські бійці героїчно опираються загарбникам. Проте на сьогодні місто фактично стерли з лиця Землі ворожі снаряди.

«Прикордонники показали свою «пекельну» подорож у місті Бахмут. Кожна дорога у місті – це дорога життя», – йдеться в описі до відео.

Раніше повідомляли, що росіяни намагаються за всяку ціну взяти Бахмут, попри значні втрати в живій силі та техніці. Їхні сили на цьому напрямі виснажуються, і незабаром Україна скористається цією можливістю, як раніше під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп'янськом. Проте війська рф незабаром можуть розпочати наступи на нових напрямках, зокрема у районі Авдіївки.

Станом на 23 березня було відомо, що у Бахмуті залишилося жити менше як 3,5 тисячі осіб, серед них – 32 дитини.

Додамо, на Заході наголошують, що Бахмут не має стратегічного значення: росіяни хочуть захопити його, щоб нарешті оголосити про хоч якусь значну перемогу. Але Україна так не вважає. По-перше, під час боїв за Бахмут росія зазнає масштабних втрат. А по-друге, битва дозволяє виграти час і підготуватися до контрнаступу. Хронологія оборони міста – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: