Екскомандир «Азова» пояснив, чому росіяни знизили активність під Бахмутом

Читать на русском
Зниження активності ворога під Бахмутом може свідчити про зміну тактики. Поки ніщо не говорить про наміри росіян зупинятись на цьому напрямку, впевнений Максим Жорін.

Ситуація в Бахмуті Донецької області залишається важкою. Проте наразі спостерігається незначне зменшення інтенсивності бойових дій.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів колишній очільник полку «Азов» Максим Жорін.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Коли кажуть, що за останні декілька днів інтенсивність бойових дій під Бахмутом трохи зменшилась, треба розуміти, що навіть попри це тут відбуваються постійні бої по всіх напрямках. Ворог справді несе величезні втрати під час спроб штурмів, тому і наступальний потенціал потроху закінчується», – пояснив він.

Водночас Жорін зауважує, що «радіти невеликому зниженню активності на цьому напрямку ще зарано».

Він переконаний, що це не говорить про намір ворога зупинятись.

«Навпаки, їх будуть підсилювати, перекидати нові підрозділи та кидати у наступ», – зазначив Жорін.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що незабаром Україна зможе скористатися виснаженням росіян у Бахмуті.

Також в Інституті вивчення війни повідомили, що росіяни активізувалися в районі Авдіївки та уповільнюють темп наступу на Бахмут.

У той же час аналітик Роб Лі заявив, що у Бахмуті ситуація погіршилася порівняно з періодом місяць-два тому. Для ЗСУ погіршилося також співвідношення втрат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: