Зведення Генштабу: рф намагається наступати на Авдіївку, в Бахмуті тривають запеклі бої

Читать на русском
Ворог не залишає спроб взяти під контроль деякі міста на Донбасі, проте його наступальний потенціал поступово знижується.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує проводити наступальні дії на сході України. Найзапекліші бої тривають у південній та північній частині Бахмута, також ворог намагався наступати на Авдіївському напрямку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 22 березня.

Минулої доби противник завдав ракетного удару по Запоріжжю, внаслідок чого 2 російські ракети влучили в житловий багатоповерховий будинок, є жертви і поранені серед цивільних. Також ворог завдав 41 авіаційного удару по території України, зокрема, дронами був атакований гуртожиток професійного коледжу в Ржищеві на Київщині, є загиблі та поранені серед мирного населення.

Весняний наступ росіян наближається до кульмінації, Україна скоро зможе перехопити ініціативу – ISWУкраїна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ на критичних ділянках нинішньої лінії фронту.

ЗСУ відповіли на це ударом по зенітно-ракетному комплексу противника, а також нанесенням 12 ударів по районах зосередження окупантів.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції українських воїнів, проте його наступальний потенціал знижується. Противник зазнає великих втрат у живій силі та військовій техніці. У той же час, війська рф продовжують завдавати ударів по населених пунктах поблизу лінії зіткнення.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районах населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ластівчине, Північне, Водяне, Первомайське, Мар'їнка та Перемога – успіху не мав.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує безуспішно штурмувати позиції ЗСУ. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Куп'янськ та Крохмальне Харківської області; Білогорівка – Луганській, а також Колодязі та Верхньокам'янське у Донецькій області.

У НАТО підрахували приблизні щоденні втрати армії рф в УкраїніНайскладніша ситуація у росіян спостерігається під Бахмутом. Саме на цьому напрямі гине найбільше окупантів.

Також окупанти продовжують чинити безчинства на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, російська злочинна влада продовжує заходи щодо примусової паспортизації населення.

«Так, у населених пунктах Херсонської області російська окупаційна так звана «влада» загрожує місцевим жителям з квітня припинити виплачувати пенсію у разі відсутності російського паспорта», – заявили у ЗСУ.

Водночас викладачі Старобільського професійного коледжу висловили невдоволення примусовою паспортизацією педагогічного складу. Окупантами були вжиті заходи щодо силового розгону та припинення зборів.

Нагадаємо, втрати російської армії перевищили 167 тисяч осіб. За добу рф втратила 920 військових, 5 танків, 16 безпілотників, 2 РСЗВ, 2 засоби протиповітряної оборони, 8 ББМ, 3 артилерійські системи.

Раніше повідомлялося, що росія знімає зі зберігання радянські танки, випущені у 40-50-х роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: